Večer pravljic

Večer pravljic

S starejšimi učenkami smo pripravili razstavo  izdelkov otrok iz RII Grosuplje v Mestni knjižnici Grosuplje. Dekleta so na velike bele kubuse postavile glinene izdelke ter pomagale pri umeščanju slik v okvirje. Knjižničarka Darija je slike izobesila v dvorani in bili smo pripravljeni za večerni dogodek.

Večer se je pričel z ljudskimi zgodbami. Pripovedovalke Tanja Zavašnik, Darja Koščak in Špela Regulj so nas popeljale v svet pravljic, vsaka na svoj izviren način. Zatem pa je dogodek popestril ogled razstave izdelkov otrok. Otroci so skupaj s kiparko Lučko Koščak izdelali glinene figure ter naredili izjemne slike živalskih oči. Ogledali smo si tudi stop motion film v romskem in slovenskem jeziku z naslovom Srčna želja, ki so ga ravno tako izdelali otroci.

Ogleda filma so se še posebno razveselili romski otroci iz Smrekca. Vidno je bilo, da so ob tem čutili poseben ponos in hkrati otroško sramežljivost. Obiskovalci razstave pa so dobili vpogled v resnično čudovite izdelke, ki dokazujejo, da so romski otroci zelo ustvarjalni in nadarjeni. Veseli smo, da njihove talente lahko razvijamo na prostočasnih aktivnostih Romskega izobraževalnega inkubatorja Grosuplje, kjer ima kultura in umetnost svoj prostor, ki ji tudi pripada.

RII Grosuplje, 14. april 2015

 

Nazaj na novice ->