Računalniške delavnice

Računalniške delavnice

»Komaj čakam, da v petek pride Matic, da bomo imeli računalniško delavnico!« večkrat povedo otroci. Tako je, petkovi popoldnevi so rezervirani za Matica iz organizacije Simbioza, ki vodi računalniške delavnice za učence prve in druge triade OŠ.

Pa preberimo, kaj smo delali:

»Smo snemali in pošiljali slike. Pogledali smo slike iz Čateža (CŠOD Čebelica). Gledali smo posnetke. Pritisnili smo tisti znakec, kjer so bile tri pikice in so prišle številke. In potem smo slike poslali drugim. Veliko smo se naučili, imeli smo se lepo. Nismo se kregali. Matic je bil zelo prijazen. Pomagal nam je, če je bil telefon pokvarjen. Med odmorom smo igrali igrice in gledali risanke.« Damijana, 3. razred.

 

»Ugasniti in prižgati smo se učili tablico. Igrice smo igrali. Učili smo se dati naglas in na tiho. Drug drugega smo snemali in slikami. Poslušali smo glasbo. Imeli smo se lepo.« Lupita, 1. razred.

 

»Na koncu smo dali slušalke v ušesa in igrali igrice. Matic je povedal, da se tablica ugasne z enim gumbom. Potem smo tablico spet prižgali in potem smo tablico spravili v škatlo. In potem smo si umili zobe.«Milena, 1. razred.

 

»Matic je bil prijazen. Če smo imeli kaj pokvarjeno, nam je on pomagal popraviti. Igrali smo lahko igrice, poslušali smo glasbo. Matic nas je učil, kako se dela na računalnik.« Lavro, 4. razred.

RII Grosuplje, 2015

Nazaj na novice ->