Izlet na obalo

Izlet na obalo

2. julija 2015 smo se z avtobusom odpeljali proti Kozini, kjer smo se srečali z dvema vodičema CŠOD, ki sta nas spremljala celotno pot in nas razsvetlila z obilico novih podatkov in dejstev o naravi, arhitekturi, zgodovini, geografiji in še marsičem zanimivem.

Drugi postanek je bil na razgledni točki kraškega roba – ob gradu Socerb, kjer smo obiskali tudi Sveto jamo. Nato smo se odpravili proti školjčni sipini pri Ankaranu, kjer so si otroci lahko nabrali školjke za domov. Naslednji postanek nas je vodil po čudoviti Izoli do ladjice Nova, na kateri smo si z morske perspektive ogledali obalo, gojišče školjk, ostale ladje na morju, ipd. Pojedli smo tudi odlično kosilo, ki ga je pripravila posadka in pristali v Piranu, kjer smo imeli čas za sladoled in nakup kakega spominka.

Najbolj pričakovan del dneva pa je bilo seveda kopanje v morju, zato smo se kar hitro odpravili proti Fiesi, kjer smo lahko iz prve roke poizkusili, če je morje res slano in toplo. V Fiesi nas je zvečer počakal tudi avtobus in sledila je pot domov. Prispeli smo ob 21. uri  in zapisali vtise,  dokler so spomini  še sveži.

RII Škocjan, julij 2015

Nazaj na novice ->