Izdelovanje papirnatih rož

Izdelovanje papirnatih rož

Počitnice niso namenjene učenju, pač pa sprostitvi, igri in novim doživetjem. Za vse osnovnošolce in redne udeležence učne pomoči v RII Škocjan smo organizirali delavnico za izdelavo rož iz barvnega krep papirja pod vodstvom spretne in izkušene mentorice, ge. Karoline Cizerle.

Prvo skupino mlajših učencev smo najprej pogostili s sendviči, svežo papriko in paradižnikom, sokovi in piškoti. Mentorica delavnice je že prej narezala krep papir na pripravne krajše trakove in jih s škarjami in prsti oblikovala. Otrokom smo razdelili: škarje, lesene paličice za stebla, pripravljen rumen papir za cvetne liste, nato že oblikovan zelen papir za venčne liste, košček tanke žice, lepilo za papir in ozek trak zelenega papirja za ovijanje zelenega stebla. Mentorica je najprej pokazala, kako poteka izdelava rože iz papirja – tokrat trobentice, ki se pravkar pojavlja v naravi kot prva znanilka pomladi. Izdelana trobentica je potovala med udeleženci delavnice. Nato so za delo poprijeli vsi ter ob ponovnem, sprotnem prikazu po fazah izdelave in veliko pomoči mentorice in sodelujočih strokovnih sodelavk izdelali prvo trobentico.

Nadaljevali smo s skupino starejših učencev od 5. do 8. razreda. Po pogostitvi smo jim razdelili materiale in orodja za izdelavo papirnatih rož, delavnica je potekala podobno kot z mlajšimi učenci. Vendar so se starejši učenci – vsaj nekateri – bolj pogumno lotili izdelave papirnate rože. Brez pomoči seveda ni šlo, so pa pokazali več spretnosti kot mlajši bratje in sestrice.

RII Škocjan, 19. 2. 2015

Nazaj na novice ->