Decembrsko rajanje in izdelovanje novoletnih vizitk

Decembrsko rajanje in izdelovanje novoletnih vizitk

Otroci so v učilnico prišli v dveh skupinah, najprej prva in nato druga in tretja triada skupaj. Vsaka skupina je bila deležna pogostitve s tortico, potico in sokom. Ob tem smo se pogovarjali o praznikih, njihovem pomenu, kaj tradicionalno delamo za praznike, kaj kuhamo in jemo, kam gremo in podobno. Poudarili smo, da je potica značilna prav za Slovenijo ter da je znana tudi širše v svetu.

Nato so otroci dobili vsak svojo vizitko, ki jo je bilo treba okrasiti s smrekovo vejico in narisati nanjo novoletni okrasek. Kot vsebino so si lahko izbrali različne verze in motive, ki sva jih izvajalki predhodno pripravili. To so glede na svoj nivo znanja, torej s tiskanimi ali pisanimi črkami, prepisali v čestitko in se podpisali.

Lepe želje so nato odnesli s seboj domov k družinam, poleg tega pa so bili na koncu deležni še malega darila – izvajalki sva razvili slikice, kjer so posamezni otroci v ospredju, dali sva jih v kuverte, zraven v darilne vrečke pa sva natrosili še sadne in velike čokoladne bonbone. Veliko smo se pogovarjali tudi o tem, da darila dobijo pridni otroci, kaj to pomeni biti priden ter predvsem smo zopet in zopet ponavljali, da je treba vsak dan iti v šolo.

RII Škocjan, 24. 12. 2014

 

Nazaj na novice ->